Σήμερα είναι ...

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη Γ΄ τάξης στη βιβλιοθήκη της "Ευγένειας"

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου ήρθε η σειρά της Γ΄ τάξης να γνωρίσει από κοντά τον πλούτο της βιβλιοθήκης της γειτονιάς μας. Τους μαθητές συνόδευσαν η δασκάλα της τάξης κυρία Μαριάντζελα μαζί με τη δασκάλα των Αγγλικών κυρία Αλεξάνδρα.














Η κυρία Aφροδίτη σχολίασε : "Οι μικροί μας φίλοι, παρά το βροχερό καιρό, κατέφθασαν με αγωνία στην βιβλιοθήκη. Με το που μπήκαν εντυπωσιάστηκαν από τα παιχνίδια της βιβλιοθήκης και ύστερα, αφού έκατσαν στις καρέκλες τους, αρχίσαμε να συζητάμε για τον κανονισμό της. Μέσα από μια διαδικασία ερωτήσεων και απαντήσεων έμαθαν τι μπορούν να κάνουν στην βιβλιοθήκη, πόσα βιβλία μπορούν να δανειστούν και για πόσες μέρες.
Ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο για εμάς όταν μια από τις μαθήτριες απάντησε σωστά στο γιατί δεν πρέπει να βάζουν τα βιβλία μόνοι τους στα ράφια. Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για το Ταξινομικό Σύστημα Dewey.

Αφού ολοκληρώθηκε η ξενάγηση, οι μαθητές διάλεξαν βιβλία και τα διάβασαν και έπαιξαν με τα παιχνίδια. Όταν ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στο σχολείο τους δυσαρεστήθηκαν αρκετά που θα έφευγαν από τη βιβλιοθήκη και έτσι μας υποσχέθηκαν ότι θα επιστρέψουν σύντομα."