Σήμερα είναι ...

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών

Κομμάτι της καθημερινής σχολικής ζωής, δυστυχώς, είναι και τα ατυχήματα που παραμονεύουν σε κάθε σχολικό χώρο. Η καθημερινή αγωνία και η προσπάθεια όλων των εκπαιδευτικών είναι, μέσα από τη σωστή προετοιμασία, οργάνωση  και λήψη μέτρων  να μπορέσουν αυτά να περιοριστούν όσο γίνεται, αλλά και εφόσον γίνουν, να αντιμετωπιστούν ψύχραιμα και αποτελεσματικά. Επειδή οι γνώσεις για την  παροχή  άμεσης ιατρικής φροντίδας είναι πολύ σημαντικές και συνεχώς  εμπλουτίζονται, ενώ κάποιες από αυτές συχνά  αναθεωρούνται, όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, κρίναμε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο κι εποικοδομητικό ένα σεμινάριο για τις Πρώτες Βοήθειες.
 Έγιναν λοιπόν οι  κατάλληλες επαφές, εξασφαλίστηκε η παρουσία ενός έμπειρου και έγκυρου εισηγητή στο πρόσωπο του γιατρού κου Καμμιλάτου  και καταλήξαμε να διοργανώσουμε το σεμινάριο, την Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Μαρτίου 3-6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Συγκεντρώθηκαν πολλοί συνάδερφοι εκπαιδευτικοί από τις περιοχές Κερατσινίου και  Περάματος. Χαρήκαμε που τους φιλοξενήσαμε  στο σχολείο μας.
 Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια σύντομη παρουσίαση της δράσης και οργάνωσης του "Χαμόγελου του παιδιού".
Ο γιατρός, κατόπιν, με πολύ απλό,εύληπτο και κατανοητό  τρόπο, με δυνατές και αλλεπάλληλες δόσεις χιούμορ (αν και το θέμα καθόλου ευχάριστο έως μακάβριο), μας μετέδωσε  βασικές αρχές και έδωσε πολύ χρήσιμες πληροφορίες και κατευθύνσεις για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε  διάφορα περιστατικά που χρήζουν παροχής Πρώτων Βοηθειών. Η γνώση σώζει!
Ευχαριστούμε τον κ. Καμμιλάτο Χρήστο,  Γενικό Ιατρό, Πρόεδρο Επιστημονικής Επιτροπής και Γ.Γ. του Συλλόγου “ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ” για τις γνώσεις που μας έδωσε!