Σήμερα είναι ...

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Επίσκεψη ΣΤ΄ τάξης στη "Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευγένειας"

Οι μαθήτριες και μαθητές της Στ΄ τάξης μαζί με το δάσκαλό τους κ.Οδυσσέα, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, επισκέφτηκαν με τη σειρά τους τη δημοτική βιβλιοθήκη της  "Ευγένειας". Εκεί ευχαριστήθηκαν όταν άκουσαν ότι μπορούν, στο χώρο αυτό, να αναζητούν βιβλία για την προσωπική τους ψυχαγωγία αλλά  και για να συλλέγουν πληροφορίες για τις σχολικές εργασίες. Επίσης ξαφνιάστηκαν ευχάριστα όταν έμαθαν ότι μπορούν στον ίδιο χώρο να παίζουν διάφορα επιτραπέζια ή άλλα παιχνίδια αλλά και να "σκαλίζουν", δημιουργικά, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.


















Να πώς σχολίασε την επίσκεψη της ΣΤ΄τάξης η υπεύθυνη βιβλιοθηκάριος κα Αφροδίτη :             
 « Οι  μαθητές που επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την βιβλιοθήκη, ήταν μάλιστα τα πρώτα “εκτάκια” που μας επισκέπτονταν ως τμήμα, έμαθαν τα πάντα για τον κανονισμό της βιβλιοθήκης. 
Στη μάχη των φύλων η υπεροχή των κοριτσιών ήταν για πρώτη φορά τόσο αισθητή, καθώς έκαναν τις πιο εύστοχες τοποθετήσεις και ερωτήσεις.                                                  
Μεγάλο ενδιαφέρον εκδήλωσαν όλοι οι μαθητές για τη δυνατότητα να παίξουν στη βιβλιοθήκη επιτραπέζια και άλλα παιχνίδια ενώ χάρηκαν πολύ όταν εντόπισαν υλικό στα βιβλία της συλλογής για εργασίες που τους έχει αναθέσει ο δάσκαλός τους.                                                                           
Για άλλη μια φορά οι περισσότερες ερωτήσεις τους είχαν να κάνουν με το τι μπορούν να κάνουν στην βιβλιοθήκη, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Η επίσκεψη έκλεισε όπως συνήθως, με την επιλογή βιβλίων για δανεισμό. Τα παιδιά έφυγαν ευχαριστημένα και θα επιστρέψουν σύντομα για τις εργασίες τους…»
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία τις δυο κυρίες που μας υποδέχτηκαν και μας προσέφεραν νέες προοπτικές ψυχαγωγίας και δημιουργικού έργου.
 Η επικοινωνία του σχολείου μας με τη γειτονική βιβλιοθήκη εδραιώνεται!